A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: browser

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 88

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: browser

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 96

ŽUPA SV. NIKOLE B. - METKOVIĆ | Novosti | Završni križni put u Borovcima - 2018.

NovostiZavršni križni put u Borovcima - 2018.
27.03.2018.
Završni križni put u Borovcima - 2018.

Križni put u Borovcima

Tradicionalni križni put pete korizmene nedjelje održan je u popodnevnim satima u Borovcima, gdje su se vjernici uz don Miroslava i čuvara  Kristova groba uputili od crkvice Gospe od Zdravlja do crkve svetog Nikole, gdje je slijedila sveta misa. Inače, križni put u Borovcima se održavao svake korizmene nedjelje, na čast pet rana Isusovih.

Osvrnuvši se na Evanđelje, don Miroslav je između ostaloga rekao kako je zanimljiva činjenica -kako su neki Grci koji su bili pogani, vjerovali u mnogo Bogova, klanjali se između ostaloga i kipu nepoznatog Boga jer su imali strah da su zaboravili možda nekog Boga, došli u Jeruzalem povodom blagdana Pashe jer su htjeli vidjeti Isusa, ali preko onih koji su Njemu bili najbliži u zadnje tri godine Njegova života - Njegovi učenici, apostoli. Zanimljiva je činjenica da su od silnoga mnoštva naroda koji je bio u Jeruzalemu, Grci naišli na Filipa  i Andriju koji su u nečemu odskakali od drugih ljudi - nisu odskakali u odjeći, nego po svome ponašanju, pojasnio je don Miroslav uz zaključak kako svaka ona osoba koja s Kristom provodi vrijeme, dane i godine, mora doživjeti neku  promjenu, promjenu na bolje, promjenu ljubavi. „Ali, ako teku godine u našem kršćanstvu a mi ne postajemo ni milimetar bolji, onda nešto nije u redu s našim shvaćanjem i tumačenjem vjere“.

Stoga, poručio je don Miroslav - bliže nam se Veliki dani Cvjetnice i Vazmenoga trodnevlja, slavlja Uskrsa;  neka oni ne proteku samo u tome kakav ćemo ostaviti dojam izvana, hoće li na izgled biti sve savršeno i usklađeno, nego neka proteknu u ozračju vjere i susreta s Bogom.           

Galerija fotografija

 

Antonija  Menalo

<< povratak na novosti

Župne obavijesti

UREDOVNO VRIJEME

(od 1. rujna do 1. lipnja)

 

PONEDJELJAK

(9:00-11:00 i pola sata poslije večernje mise.)

 

ČETVRTAK

(9:00-11:00 i pola sata poslije večernje mise.)

 

- ostalo po dogovoru


 

 


.
Raspored svetih misa

Radnim danom 


ponedjeljak - petak: 18:00

subota: 7:30


Nedjeljom:


crkva sv. Nikole, Metković: 7:00, 9:00, 11:00 i 18:00 sati


Borovci / Nova Sela: 9:00 sati

 

Ispovijed:


Svaki dan pola sata prije svete mise