A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: browser

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 88

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: browser

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 96

ŽUPA SV. NIKOLE B. - METKOVIĆ | Novosti | Trodnevnica u čast zaštitnika župe sv. Nikole - 2. večer - 2017

NovostiTrodnevnica u čast zaštitnika župe sv. Nikole - 2. večer - 2017
05.12.2017.
Trodnevnica u čast zaštitnika župe sv. Nikole - 2. večer - 2017

Drugi dan trodnevnice uzveličao zbor sv. Mihovila iz Trilja

Drugi dan trodnevnice misno slavlje predvodio je don Stipe Ljubas, dekan Cetinskog dekanata i župnik župe Trilj, u koncelebraciji su bili: don Mladena Margeta, don Milivoj Čalo i  svećenici domaćini - don Davor i don Miroslav. Misno slavlje uzveličao je zbor sv. Mihovila iz Trilja pod ravnanjem maestra Ante Šipića - Sokola i časne sestre Zdenke Tomas, koji su nakon mise održali i kratki koncert. 

U propovijedi je don Stipe naglasio važnost služenja - po primjeru svetog Nikole biskupa, koji je bio svjestan svoga poslanja i obnašanja povjerene mu dužnosti imajući za  svakoga srce i dušu, znajući da će jednoga dana doći Isusu Kristu. „Kada bi političari i nositelji vlasti bili u službi općega dobra onda bi društvo itekako napredovalo. Ne znamo se radovati, to je epidemija koja je danas zahvatila ne samo pogane, nego i nas koji se zovemo vjernici. Nemamo u sebi radosti, ne znamo se radovati s drugima, nego se radujemo tuđoj nesreći, to je ono najgore, naglasio je don Stipe!“ 

Kad bi uistinu shvatili da je Bog moj Isus Krist moj Spasitelj i Otkupitelj biser, vrijednost, sigurnost, ne bi dao nikome da potkopa moju kuću nade i ljubavi. Zato nam blagdani daju da podignemo glave, da se osvježimo, da iz naših unutrašnjih skrovišta pođemo vani i svjedočimo i u svojoj Neretvi i Cetini da smo pronašli ono što je vrijedno. Isus Krist, itekako nam daje snagu, kad klonemo. On nas podiže, hrabri, i nikada nas nije ostavio na cjedilu. Sveti Nikola neka vam bude uvijek putokaz u hrabrom svjedočenju. Godina majčinstva i prošla godina očinstva svjedoče o biseru kojega su Neretvani pronašli, zato je Neretva plodna u Isusu Kristu i danas imamo divne obitelji. 

Molimo svetog Nikolu da ne letimo za vlašću i čašću, nego jedino idimo za Kristom Gospodinom koji nas u svim našim lutanjima i stranputicama, žalostima i radostima ne napušta. Čuvajmo zajedništvo i molimo za nova duhovna zvanja. Čuvari naših temeljnih kreposti jesu naši svećenici, kakvi jesmo da jesmo - svi će vas drugi izdati, svećenici neće, poručio je vjernicima dekan don Stipe Ljubas.

Galerija fotografija

 

Tekst: Antonija Menalo

Fotografije: Božo Šiljeg

<< povratak na novosti

Župne obavijesti

Ponedjeljkom - 18:30 Probe za mandoline, mogu se prijaviti djeca od 5. razreda. 


.
Raspored svetih misa

Radnim danom 


ponedjeljak - petak: 18:00

subota: 7:30


Nedjeljom:


crkva sv. Nikole, Metković: 7:00, 9:00, 11:00 i 18:00


Borovci / Nova Sela  : 9 sati

 

Ispovijed:


Svaki dan pola sata prije svete mise