A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: browser

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 88

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: browser

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 96

ŽUPA SV. NIKOLE B. - METKOVIĆ | Novosti | OPROŠTAJNA SV. MISA DON MIROSLAVA

NovostiOPROŠTAJNA SV. MISA DON MIROSLAVA
22.08.2019.
OPROŠTAJNA SV. MISA DON MIROSLAVA

Don Miroslav se oprostio sa župljanima

U nedjelju 18. kolovoza naš župni vikar, koji je u župu došao prije četiri godine, slavio je svetu misu kojom se oprostio od vjernika, jer odlazi na novu dužnost - župnika župe sv. Karla Boromejskog Okruk.

Duh Sveti je onaj koji nas čini kreativnima i potiče da kročimo onim putovima koji nam nisu poznati, vodi nas da budemo bližnji jedni drugima - osobito onima koji pate, koji su u potrebi, osobito onima koje pogađa bilo koja vrsta ljudske bijede, onima koji su negdje sami i napušteni, koji žive na nekakvim periferijama iako su u našim gradovima. Vatra koja nam je zato potrebna dolazi od Boga koji je u našem srcu. Stoga, ako mi ne primimo taj plamen, ili zapravo - ako ne dopustimo da se ta vatra zapali u nama, postajemo hladni ili ostajmo mlaki, ostajemo nesposobni dati život jedni drugima. Zato, pokušajmo ne biti hladni kršćani, pokušajmo malo danas razmisliti kakva su naša srca, jesu li mlaka ili hladna, jesu li sposobna primiti tu toplinu koju nam daje Bog i žele li uopće primiti tu toplinu? Bit će dobro ako o tome malo razmislimo, i bit će dobro ako uvidimo da nismo baš na idealnoj Božjoj temperaturi, temperaturi ljubavi jedni za druge. No, to Bogu nije problem, jer Bog je onaj koji mijenja naše srce, i koji nam daje više nego što možemo poželjeti, ako mu pustimo da nas zagrije, poručio je vjernicima do Miroslav u homiliji oproštajne mise.

Župnik don Davor je u ime cijele župne zajednice poželio don Miroslavu puno Božjeg blagoslova u novoj župi, gdje ga kao župnika čeka velika odgovornost, a riječi zahvale u ime cijele župne zajednice i župnog vijeća uputio je Božo Šiljeg uz želju da ga prati zagovor sv. Nikole, Gospe Ružarice, sv. Ante i sv. Roka, te njegovog imenjaka - blaženog Miroslava Bulešića…. Poželjevši don Miroslavu  puno sreće u novoj župi, klavijaturist benda mladih Ivan Vladimir kazao je kako su mu posebno zahvalni za bend - u kojem su se rađala nova prijateljstva, gdje ih je don Miroslav kroz glazbu i druženja približavao Bogu i vjerujući da mogu biti bolji, ohrabrivao u njihovom radu.

Kad se odrečeš sebe i svog života, Bog te stostruko nagradi, a ja sam ovdje dobio tisuću puta više, kazao je za kraj, uz veliku zahvalnost svima don Miroslav. „Pustimo Bogu da upali ljubav u našim srcima, i otvorimo se Božjim obećanjima, jer Bog daje više nego što mi kad možemo zamisliti, poručio je don Miroslav vjernicima uz njegov uobičajen pozdrav nakon misnih slavlja - Ugodan ostatak dana!

Antonija Menalo

Galerija fotografija

<< povratak na novosti

Župne obavijesti

UREDOVNO VRIJEME

(od 1. rujna do 1. lipnja)

 

PONEDJELJAK

(9:00-11:00 i pola sata poslije večernje mise.)

 

ČETVRTAK

(9:00-11:00 i pola sata poslije večernje mise.)

 

- ostalo po dogovoru


 

 


.
Raspored svetih misa

Radnim danom 


ponedjeljak - petak: 18:00

subota: 7:30


Nedjeljom:


crkva sv. Nikole, Metković: 7:00, 9:00, 11:00 i 18:00 sati


Borovci / Nova Sela: 9:00 sati

 

Ispovijed:


Svaki dan pola sata prije svete mise