A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: browser

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 88

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: browser

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 96

ŽUPA SV. NIKOLE B. - METKOVIĆ | Novosti | Bračni parovi

NovostiBračni parovi
17.05.2017.
Bračni parovi

Hodočašće bračnih parova u nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu

U našoj nadbiskupiji ova godina proglašena je Godinom očeva. Otac nadbiskup u svom proglasu istaknuo je: “U  ovoj godini želimo osobito razmišljati o očinstvu kako bismo dublje shvatili zadaću i poslanje naših očeva u kršćanskim obiteljima, a onda i u društvu. U međusobnoj ljubavi, poštovanju i opraštanju sa svojim suprugama, očevi pružaju osnovni obiteljski temelj za zdravo odrastanje svoje djece.

Stoga je i naša župa vođena upravo tom idejom, pod vodstvom župnika, don Davora 13. svibnja na blagdan Gospe Fatimske organizirala hodočašće bračnih parova u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu. Bila su 24 bračna para svih životnih dobi. Po dolasku u svetište dočekao nas je rektor svetišta mons. Antun Sente. Nakon kratke okrijepe upoznao nas je sa samim svetištem i sa likom sv. Josipa zaštitnika naše domovine. Nakon toga usllijedila je pobožnost sv. Josipu i sv. misa koju je predvodio naš župnik. Na sv. misi molili smo i zahvaljivali na daru supružnika, na povezanosti i sjedinjenosti u sakramentu braka, na svim dobrim ali i teškim trenucima koje smo proživjeli.  

Nakon homilije uslijedila je obnova bračnih zavjeta. Svaki je bračni par pojedinačno pristupio oltaru te pred ostalim bračnim parovima obnovili svoja obećanja. To je bio središnji i najdirljivi čin hodočašća. Mnogima je zadrhtao glas, a mogla se naći i pokoja suza u oku. 

Na taj način učvrstili smo i ponovno si posvjestili ono što smo obećali prije pet, deset, a neki i prije pedeset godina.  

Poslije sv. mise uputili smo se u župnu crkvu Gospe Snježne i prema starom gradu odakle seže prekrasni pogleda na grad Karlovac. Nakon duhovnog programa uslijedio je zaslužni ručak uz rijeku Koranu. Osim lijepog ručka i prekrasne prirode bilo je i zanimljivih posjetitelja koji su nas osobno došli pozdraviti. 

Na kraju našeg hodočašća posjetili smo Krašić, rodno mjesto bl. Alojzija Stepinca. Krašićki župnik nije krio veliko zadovoljstvo što nam može približiti osobu i djelo blaženog Alojzija Stepinca. Vjerojatno nigdje nećemo čuti toliko o bl. Alojziju kao što smo čuli od krašićkog župnika.

Pomalo umorni od puta ali zahvalni Bogu na svemu što smo doživjeli na ovom hodočašću krenuli smo prema svojim kućama. Potrebno nam je više ovih trenutaka u našim užurbanim životima kako bismo otkrili ljepotu zajedništva a nadasve zahvalnost za dar braka i obitelji. 


  Galerija fotografija

 

Supružnici 

<< povratak na novosti

Župne obavijesti

 Nedjelja - Pedesetnica - Duhovi, svete mise: 7:00, 9:00, 11:00, 19:00 i u Borovcima u 9:00 sati
Raspored svetih misa

Radnim danom 


ponedjeljak - petak: 19:00

subota: 7:30

 

Nedjeljom:


crkva sv. Nikole, Metković: 7:00, 9:00, 11:00 i 19:00


Borovci / Nova Sela : 9 sati.

 

 

Ispovijed:


svaki dan pola sata prije svete mise