A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: browser

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 88

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: browser

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 96

ŽUPA SV. NIKOLE B. - METKOVIĆ | Novosti | BDM od Krunice

NovostiBDM od Krunice
09.10.2018.
BDM od Krunice

Proslavljen blagdan Gospe od Ružarija

Naša župa blagdan suzaštitnice BDM od Krunice - Gospe od Ružarija, proslavlja tradicionalno na Dan Hrvatske neovisnosti, ove godine u ponedjeljak 8. listopada.

Slavljene su dvije mise a središnju svečanu misu kojoj je prethodila procesija sa kipom BDM predvodio je don Ante Rako prof. na KBF-u u Splitu i sudac crkvenog suda u Splitu. U koncelebraciji uz župnika don Davora i župnog vikara don Miroslava bili su dugogodišnji neretvanski dekan preč. don Stipe Jerković koji je službu dekana obavljao preko 20 godina, te brojni svećenici susjednih župa - don Mladen Margeta, don Augustin Radović, don Hrvoje Dragun, don Dražen Dukić i župnik župe Dusina don Dražen Radman. Misu je animirao mješoviti župni zbor uz mandolinski sastav pod ravnanjem časne sestre Marijane Cvitanović a za orguljama bila je prof. Marija Maja Jerković.

U propovijedi don Ante je potaknuo vjernike iz osobnog, a i iskustva mnogih na važnost molitve svete krunice, napose u obitelji, pojasnivši, kako nas molitva krunice stavlja  na istu razinu sa BDM - zato je krunica najteža molitva, ali i molitva koju najmanje molimo, molitva za koju ćemo reći - da je najveća napast da ju ne molimo, najveća je napast da sebe ne doživimo promijenjenima i da u sebi ne pronađemo snagu da se promijenimo.

„Uistinu bi volio kada bi danas svatko od vas pronašao snagu izmoliti krunicu, kada bi svatko od vas pronašao snagu shvatiti što je Bog za njega pripremio preko Njegove Majke; kada bi svatko od vas pronašao snagu izdvojiti malo vremena za svoju Majku na nebesima i kada bi svatko od vas nakon te molitve uistinu osjetio da je blagoslovljen, da je blagoslovljen među ljudima, da je blagoslovljena među ženama, da je blagoslovljena među svim stvorenjima - jer, zato nas je Bog stvorio“, poručio je brojnim vjernicima don Ante Rako čestitajući im blagdan suzaštitnice.

Posebno se zahvalio župniku don Davoru, koji ga je kao đakona pripremao  za svećeništvo u župi gdjeje don Davor tada  bio župni vikar - župi župnog vikara don Miroslava, tako da ih vežu lijepe uspomene iz zajedničkog druženja i rada, pozvavši  vjernike da i njega nose u lijepoj uspomeni i molitvama. 

Na kraju misnog slavlja don Ante Rako pozvao je vjernike da se pomole i za svekoji su dali živote za Nezavisnu državu Hrvatsku, poručivši,  da nikada ne zaborave njihovu žrtvu.

Galerija fotografija


tekst:Antonija Menalo

fotografije: Luka Marević

 

 

<< povratak na novosti

Župne obavijesti

ZA VRIJEME PANDEMIJE ZA SVA PITANJA SMO  DOSTUPNI ISKLJUČIVO NA MOBILNIM TELEFONIMA KOJE IMATE NA ŽUPNOJ WEB STRANICI


 

 


.
Raspored svetih misa

Radnim danom 


ponedjeljak - petak: 19:00

subota: 7:30


Nedjeljom:


crkva sv. Nikole, Metković: 7:00, 9:00, 11:00 i 19:00 sati


Borovci / Nova Sela: 9:00 sati

 

Ispovijed:


Svaki dan pola sata prije svete mise