A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: browser

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 88

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: browser

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 96

ŽUPA SV. NIKOLE B. - METKOVIĆ | Nedjeljna/blagdanska poruka | TREĆA KORIZMENA NEDJELJA

Nedjeljna/blagdanska porukaTREĆA KORIZMENA NEDJELJA
22.03.2014.

Žena Samarijanka puno je puta dolazila na Jakovljev zdenac. Tamo je puno ljudi susretala. Poznatih i nepoznatih. U svom selu i i u svom životu upoznala je tolike ljude. Ali danas se na zdencu dogodilo nešto posebno i izvanredno. Kad joj je ovaj židovski rabi rekao: “Daj mi piti“, znala je da je on poseban.

Od nje je zatražio vode, a zauzvrat joj je dao puno, puno više: vjeru, pokajanje i obraćenje, njezin je život ispunio smislom i sigurnošću da je Bog voli i prihvaća.

I meni danas, ove korizmene nedjelje Gospodin govori: „Daj mi piti!“ I meni danas daruje svoju riječ, svoju dobrotu i svoje spasenje. Koliko ja imam danas hrabrosti, vjere i dobre volje da dopustim da me Kristova riječ ponese, da me izmijeni, da me očisti i izliječi od mojih lutanja, krivih stavova, mojih grijeha i moje tvrdoglavosti? Ponavljamo. Korizma je. Bog od mene, od nas može i hoće učiniti nove, neviđene stvari. Samo ako mu dopustimo. Pa da onda i svaki pojedini od nas postane radosni vjerovjesnik spasenja.

Župne obavijesti

Petak (23.6.) - Svetkovina Presvetog Srca Isusova - sv. mise u Metkoviću u 9 i 19:00 sati, a u Novim Selima u 10:00 sati.
Raspored svetih misa

Radnim danom:


ponedjeljak - petak: 19:00

subota: 7:30

 


Nedjeljom:


crkva sv. Nikole, Metković: 7:00, 9:00, 11:00 i 19:00


Borovci/ Nova Sela: 9:00

 

Ispovijed:


svaki dan pola sata prije svete mise