A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: browser

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 88

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: browser

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 96

ŽUPA SV. NIKOLE B. - METKOVIĆ | Nedjeljna/blagdanska poruka | DRUGA KORIZMENA NEDJELJA

Nedjeljna/blagdanska porukaDRUGA KORIZMENA NEDJELJA
15.03.2014.

Granulo je proljetno sunce. Priroda se, potaknuta sunčevom toplinom, budi iz zimskog mrtvila i ubrzo će svoje sivo ruho zamijeniti krasnim bojama i svježinom. Sve se na neki način obnavlja, preobražava. To je znak proljeća koji najavljuje uspješnu budućnost. Svi se tome veselimo. A kako bi to bilo tužno za čovjeka da toga nema.

Sve je to dragi Bog pripravio, u prirodi ostvario takve mogućnosti koje u čovjeku stalno pobuđuju nove nade. Bez nade čovjek ne može živjeti. Ona je potrebna njegovoj duši kao kruh svagdanji njegovu tijelu.

Znao je to predobro Isus koji je kao i svi mi često bio okružen sivilom svagdašnjeg beznađa, trpljenja, patnji i umiranja. Ti tmurni oblaci su se nadvijali sve više nad njegov život i život njegovih apostola, što se više približavala njegova pregorka muka na Kalvariji. Bilo je potrebno da ohrabri svoje učenike. On je to činio svojim naučavanjem i svojim djelima u raznim prigodama. Ali izabrao je i poseban način za to. Uzeo je sa sobom trojicu učenika, poveo ih na goru Tabor i preobrazio se pred njima. Sva trojica su bili silno oduševljeni, kao izvan sebe počeli govoriti i poželjeli da se više i ne vraćaju u svagdanju stvarnost nego ostanu uz Gospodina u sjenicama.

To ipak nije dugo trajalo. Morali su se zajedno sa svojim Učiteljem vratiti u svoju svakodnevicu. Ali ipak taj događaj im je trebao i u teškim vremenima koja nadolaze podržavati nadu, da će iza zamornog sivila sinuti svjetlo radosti. A čeka ih teško sučeljavanje s mukom i smrću njihova Učitelja. Trebalo je sačuvati nadu u uskrsno jutro o kojem im je Isus govorio više puta.

I mi smo svi često suočeni sa sivilom svakodnevice, ali na Božji poziv moramo se bodriti nadom i kročiti spremno u budućnost. Baš kako je Abraham, praotac naše vjere spremno poslušao Božji poziv i krenuo u nepoznato. Ali nije dvojio. Znao je kome je povjerovao. Takvom vjerom je ozaren i pobožni psalmist koji kliče: “Naša se duša Gospodinu nada, on je pomoć i zaštita naša”. To isto stavlja na srce sveti Pavao Timoteju: Trudi se “zajedno sa mnom za evanđelje, po snazi Boga koji nas je spasio”.

 

Moramo se i mi svesrdno u ovoj korizmi truditi da težimo za obnovom, preobraženjem. Da se preobrazimo u prave kršćane, koji će dušom i srcem, riječju i životom biti uz Gospodina i tako oboružani nadom ići prema svojoj budućnosti, uskrsnom jutru u vječnosti.

Župne obavijesti

UREDOVNO VRIJEME

(od 1. rujna do 1. lipnja)

 

PONEDJELJAK

(9:00-11:00 i pola sata poslije večernje mise.)

 

ČETVRTAK

(9:00-11:00 i pola sata poslije večernje mise.)

 

- ostalo po dogovoru


 

 


.
Raspored svetih misa

Radnim danom 


ponedjeljak - petak: 18:00

subota: 7:30


Nedjeljom:


crkva sv. Nikole, Metković: 7:00, 9:00, 11:00 i 18:00 sati


Borovci / Nova Sela: 9:00 sati

 

Ispovijed:


Svaki dan pola sata prije svete mise