A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: browser

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 88

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: browser

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 96

ŽUPA SV. NIKOLE B. - METKOVIĆ | Aktivnosti

AktivnostiVeliki mješoviti crkveni zbor

zupa_sveti_nikola_veliki_mjesoviti_crkveni_zborOd početka ustanovljenja župe (40 godina) u župi djeluje mješoviti crkveni zbor koji redovito pjeva na nedjeljnoj župnoj misi, kao i kod svih blagdana. Mnogi su u teška komunistička vremena aktivno sudjelujući u zboru bili znak prepoznatljivosti i pripadnosti hrvatskom narodu i Katoličkoj crkvi. Svi župnici do danas u zboru su pronalazili podršku i poticaj za aktivni pastoralni rad. Od početka zbor vode časne sestre sada to čini č. s. Marijana Cvitanović. Ponekad nismo svijsni žrtve našega zbora, kroz njihove probe koje se redovito odvijaju dva puta tjedno.

 

Dječji zbor

zupa_sveti_nikola_djeciji_zborDječji zbor okuplja nadarenu djecu od prvog do osmog razreda. Ovaj zbor redovito pjeva i animira liturgiju na nedjeljnjoj misi (10,30 h) koja je uglavnom namijenjena za djecu i mlade. Svojim milozvučnim pjevanjem, zajedno sa našim mandolinistima doprinose liturgijskom bogastvu svete mise. Veliki je broj djece uključen u ovaj zbor, a mnogi poslije nastave pjevati u velikom mješovitom zboru. Probe su redovito subotom u 10 sati, koje vodi č. s. Marijana.Mandolinski sastav

Mandolinski sastav, koji zajedno s gitaristima okuplja djecu i mlade, koji svojim živim veselim sviranjem nastupaju u crkvi sa dječijim zborom i mladima. Redovite probe vodi mladić Ante Ćelić,uz pomoć voditeljice zborova, č. s. Marijane.

 

 

 

 

 

Zajednica čitača

zupa_sveti_nikola_zajednica_citacaZajednica Čitača okuplja mlade s ciljem što ljepšeg i kvalitetnijeg organiziranja nedjeljnih i blagdanskih sv. misa. U zajednicu je uključeno tridesetak članova koji se redovito okupljaju svake subote (9 sati). Na tom susretu podjele se kopirana čitanja i molitva vjernika, a ujedno i pojedinačno vježbanje čitanja. Svi čitači koji sudjeljuju u liturgiji obučeni su u posebna odjela koja naglašavaju njihovu ulogu. Svake nedjelje i blagdana u ulaznoj procesiji, poslije ministranata dolaze do oltara i u crkvi imaju posebno mjesto. Kroz rad s djecom i mladima u ministrantskoj i zajednici čitača, cilj nam je odgajati mlade i djecu u ljubavi prema Bogu i Crkvi. Svojim aktivnim sudjelovanjem u liturgiji na nedjeljnim i blagdanskim sv. misama, otkrivaju ljepotu Boga i služenja župnoj zajednici.

 

Ministrantska zajednica

zupa_sveti_nikola_ministrantiMinstrantska zajexdnica okuplja dječake od prvog raz. osnovne škole do drugoga srednje. Zajednica broji 45 članova. Redovito sudjeluju na svim liturgijskim događanjima, a posebno na nedjeljnim i blagdanskim sv. misama. Ministranti se sastaju svake subote na svoj sastanak s jednim od svećenika. Uz redoviti program koji se obrađuje na sastancima određuju se :
1. Raspored ministranata za nedjelju i blagdane
2. Raspored ministriranja kod dnevniuh sv. misa
3. Službujući za eventualne sprovode i vjenčanja kroz tjedan
Na ministrantskim susretima, svaki ministrant prema zalaganju se boduje i kod kod godišnjeg župnog dana zahvalnosti /zadnja nedjelja mjeseca listopada/ nagrađuje. Svake godine se organizira godišnji susret s ministrantima drugih župa na razini nadbiskupije. Uz to organiziramo nekoliko izleta i zajedničkih druženja. Iz ove župne zajednice u bogosloviji je jedan bogoslov i dva sjemeništarca koji su plod rada u ministrantskoj zajednici.

 

Klapa „Sv.Nikola“

zupa_sveti_nikola_klapaKlapa „Sv. Nikola“ koja je osnovana na inicijativu nekih članova iz crkvenog zbora i vrlo brzo postaju na području Neretve zamijećeni. Svojim stilom i načinom pjevanja koji proistječe iz duboke povezanosti s Crkvom, načinom i stilom pjevanja, na našim sprovodima, mnogima tugu i bol pretvaraju u uskrsnu radost. Rado se odazivaju u različitim prigodama, pjevajući u klapskom stilu, domoljubne, zabavne i crkvene pjesme.

 

 

VIS „Viatores“

VIS "Sv. Viatores" okuplja mlade koji svojim živim veselim litrurgijskim pjesmama sudjeljuju na nedjeljnoj večernjoj sv. misi.

 

Župno pastoralno vijeće

Članovi: Ognjen Markić, Neža Pandža, Eleonora Pavlović, Božo Šiljeg, Branka Zloić 

Ekonomsko vijeće

Članovi: Tihomir Bandur, Zorana Bukovac, Igor Ivanković

 

Postavljeni dekretom oca Nadbiskupa dr. Marina Barišića izvanredni djelitelji Sv. Pričesti

Jerković Edita, Jurković Senka

 

Župne obavijesti

UREDOVNO VRIJEME

(od 1. rujna do 1. lipnja)

 

PONEDJELJAK

(9:00-11:00 i pola sata poslije večernje mise.)

 

ČETVRTAK

(9:00-11:00 i pola sata poslije večernje mise.)

 

- ostalo po dogovoru


 

 


.
Raspored svetih misa

Radnim danom 


ponedjeljak - petak: 18:00

subota: 7:30


Nedjeljom:


crkva sv. Nikole, Metković: 7:00, 9:00, 11:00 i 18:00 sati


Borovci / Nova Sela: 9:00 sati

 

Ispovijed:


Svaki dan pola sata prije svete mise